#tea

15 / 46 db bejegyzés — 1. oldal

Nem csak te bújsz el a csizmádban - ezt a kellemetlen téli vendéget senki sem várja!

Nem csak te bújsz el a csizmádban - ezt a kellemetlen téli vendéget senki sem várja!

Ahogy beköszönt a hideg, mindannyian ugyanazt tesszük: előkapjuk a legmelegebb csizmáinkat, és boldogan bebugyoláljuk a lábunkat a legvastagabb zoknikba. De képzeld, nem mi vagyunk az egyetlenek, akik örülnek ennek a meleg, sötét menedéknek! Van itt egy hívatlan vendég is, aki imádja a téli "lábbundázós" időszakot - a lábgomba. És hidd el, ő aztán tényleg ki tudja használni a helyzetet!

Ne dobd ki az almahéjat! A család új kedvence lehet, amit eddig szemétnek hittél

Ne dobd ki az almahéjat! A család új kedvence lehet, amit eddig szemétnek hittél

Egy friss, ropogós alma elfogyasztása után általában automatikusan a kukába kerül a héj és a csutka. Pedig ez a látszólag haszontalan "hulladék" valódi kincsesbánya lehet a konyhádban. Gondoltad volna, hogy amikor kidobod ezeket a részeket, tulajdonképpen a gyümölcs közel harmadát veszted el? És ami még érdekesebb: nagyszüleink már tudták, hogy ezekből a részekből igazi kulináris különlegességeket lehet varázsolni.

A túlzás vitt teafogyasztás valós veszélyei

A túlzás vitt teafogyasztás valós veszélyei

Akár a klasszikus fekete- vagy zöld-, akár a trendi matcha tea rajongója vagy, most biztosan csóválod a fejed, hiszen mindenhol csak azt hallani, mennyire egészséges ital is a tea. És ez valóbban így van! A hangsúly azonban – mint minden esetben - a mértékletességen van.

Az orbáncfű és a komló - test és lélek doktorai

Az orbáncfű és a komló - test és lélek doktorai

A mai világ rohanó tempójában gyakran elfeledkezünk arról, hogy a természet kínálata nem csupán szemet gyönyörködtető, hanem a belső harmóniánkat is támogathatja. Az idegi feszültségek, stressz és alvászavarok mindennapos problémák, amelyekkel sokan küzdünk, de szerencsére a természet tudományos alapokon nyugvó megoldásokat is kínál.

Így használhatjuk a kökényt gyógynövényként - Virágtól a bogyóig

Így használhatjuk a kökényt gyógynövényként - Virágtól a bogyóig

Ez a szerény külsejű cserje tavasszal hófehér virágaival, ősszel pedig kéklő bogyóival hívja fel magára a figyelmet. De több ez, mint egyszerű dísze a tájnak - a népi gyógyászat évszázadok óta ismeri jótékony hatásait. Cikkünkben végigkövetjük a kökény útját a virágtól a bogyóig, felfedezve, hogyan segítheti egészségünket ez a tüskés kis orvos az év minden szakában.

Így készül a babér-tea, aminek legalább 25 féle gyógyhatása van

Így készül a babér-tea, aminek legalább 25 féle gyógyhatása van

A babérlevelet ősidők óta előszeretettel használják különféle ételek ízesítéséhez. Az elsősorban a Földközi -tenger vidékén, az Atlanti-óceán mediterrán részein és a Kis-Ázsiában vadon termő cserje- vagy kis fává fejlődött növény- lándzsa alakú, fényesen matt levele meglepően sok jótékony, gyógyító anyagot tartalmaz.

Kombucha, a fermentált italok királya

Kombucha, a fermentált italok királya

A fermentált élelmiszerek népszerűsége az utóbbi években meredeken emelkedik, és ebben a trendben a kombucha központi szerepet játszik. Ez a különleges, savanyú ízű ital nem csak ízletes, de számos egészségügyi előnnyel is kecsegtet. De mi is pontosan a kombucha, és hogyan készíthetjük el otthon?

Gyógynövények a fűszerpolcról - A kardamon

Gyógynövények a fűszerpolcról - A kardamon

A konyhánkban használt fűszerek gyakran rejtett kincsek, melyek nem csupán ételeink ízét gazdagítják, de egészségünkre is jótékony hatással lehetnek. Sorozatunk első részében a kardamomot vesszük górcső alá, ezt az aromás fűszert, amely évezredek óta fontos szerepet játszik mind a gasztronómiában, mind a gyógyászatban.

Mindenhol ott van, mégsem tudjuk, mennyi mindenre jó a piros árvacsalán

Mindenhol ott van, mégsem tudjuk, mennyi mindenre jó a piros árvacsalán

Az apró pirosas-lilás virágairól és leveiről könnyen felismerhető piros árvacsalán az ajakosvirágúak rendjébe tartozik. Igénytelen, általában mezőkön, utak mellett, szántók környékén nő, de kertekben is lehet vele találkozni. Az árvacsalán számos gyógyhatással rendelkezik. Mire jó az árvacsalán? Többek között, ha a leveleit vágott sebre tesszük, csillapítja a vérzést, és gyorsítja a regenerációt. Emellett vízhajtó, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással is rendelkezik.