Miért van egyre több gluténérzékeny? Megdöbbentő a magyarázat!
Miért lett főbűnös a glutén napjainkban? Annyit tudunk, hogy azért veszélyes, mert az emberek allergiásak lehetnek a gluténra, vagy mert olyan betegségeket okozhat, mint a cöliákia.
5 / 5 db bejegyzés — 1. oldal
Miért lett főbűnös a glutén napjainkban? Annyit tudunk, hogy azért veszélyes, mert az emberek allergiásak lehetnek a gluténra, vagy mert olyan betegségeket okozhat, mint a cöliákia.
Összefüggést mutattak ki a vérben felhalmozódott mérgező anyagok, például a rovarirtószerekben, tapadásmentes edényekben és égésgátlókban lévő kemikáliák és a lisztérzékenység (cöliákia) fokozott kockázata között fiataloknál.
Gluténérzékenység vagy gluténallergia? – Nem mindegy, mi áll a tünetek hátterébenA gluténnel kapcsolatos egészségügyi problémák egyre ismertebbek, mégis sok a félreértés körülöttük. Sokan összemossák a különböző gluténhez kapcsolódó állapotokat, pedig a cöliákia, a gluténérzékenység és a búzaallergia különböző betegségek, eltérő mechanizmusokkal és kezelési módokkal. Fontos megérteni a különbségeket, hogy megfelelő diagnózist és terápiát kaphassunk.
Gyakoribb, mint hinnéd! 9 jellemző tünet, ami mögött a lisztérzékenység állhat!Nem csak a gyermekek érintettek! 100-ból négy felnőtt súlyosan lisztérzékeny!
A probléma kialakulásában nagy szerepet játszhatnak a génmódosított növények.