Megjelent lapszámaink

Fizessen elő, olvassa az exkluzív tartalmakat és lapozza a havonta megjelenő
Zöld Újság magazint!


Online Magazin Előfizetés
Friss bejegyzések
Így harcolj a 2-es típusu cukorbetegség ellen 7 lépésben

Így harcolj a 2-es típusu cukorbetegség ellen 7 lépésben

Hazánkban közel 800 ezer regisztrált cukorbeteg él és nagyjából 1-1,5 millióra tehető azoknak a száma, akik diabéteszesek vagy a betegséget megelőző utolsó stádiumban vannak, de mivel nem mennek el orvosi szűrővizsgálatra, így még nem diagnosztizálták őket. A rendszeres szűrések éppen ezért rendkívül fontosak, ugyanis aki nem változtat az életmódján, annál 5-10 év alatt szinte biztosan kialakul a 2-es típusú diabétesz.

További bejegyzések
Amit a növényápolásról tudni érdemes I.

Amit a növényápolásról tudni érdemes I.

A növényápolással kapcsolatban, 10 alapvető kérdéskörre bonthatjuk a legfőbb tudnivalókat. Ha néhány általános szabályt betartunk, nem kell született kertésznek lennünk ahhoz, hogy a növények jól érezzük magukat nálunk. Még az első pillantásra egzotikusnak tűnő növények, mint pl. az orchideák is színpompásan virágoznak ablakunkban, ha ismerjük igényeiket és ennek megfelelően gondozzuk őket.

4 légzőgyakorlat, ami elűzi a stresszt

4 légzőgyakorlat, ami elűzi a stresszt

Köztudott, hogy légzésünk szoros kapcsolatban áll közérzetünkkel. Ha például ellazított állapotban vagyunk vagy alszunk, légzésünk is mélyebb és lassúbb. Ezzel ellentétben, amikor például megijedünk, légzésünk gyors és felületes lesz. Ha sokk ér, teljesen le is állhat a légzésünk. Mennél kevésbé mélyen lélegzünk, annál kevesebb teret kapnak az érzéseink.

A héten a legérdekesebb